NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Weegschalen in paktafels: Wegen is meten

Geplaatst op: donderdag 01 maart 2018

Al jarenlang werkt EVC samen met Stimag. Stimag staat voor wegen is weten en dat is dan ook precies waar deze leverancier goed in is: weegschalen.
Tegenwoordig kunnen weegschalen meer dan alleen wegen, er zijn diverse functies bijgekomen zoals tellen en controleren om doseren, beveiligen en verhandelen sneller, foutloos en makkelijker te maken. Weegschalen kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in onze paktafels zodat ook hier ergonomisch verantwoord gewerkt kan worden.

Weegschaal_inpaktafel_EVC

De weegschaal geïntegreerd voor meer gemak

Op de foto hierboven ziet u een oplossing bestaande uit een serie van maatwerk paktafels met rollenbanen met geïntegreerde weegschaal. Deze stevige weegschaal is uitgevoerd met kogelrollen en in hoogte verstelbaar om ergonomisch te kunnen werken. De weegindicator, model T72XW van Ohaus, is makkelijk af te lezen en heeft een Ethernet aansluiting om het gewicht automatisch door te kunnen sturen naar het computersysteem.
Behalve wegen kan dit model ook aantallen tellen en checkwegen.

De toekomst van de weegschaal

De techniek die in weegschalen gebruikt wordt is eigenlijk al zo oud als de aarde zelf, namelijk: De aantrekkingskracht van onze planeet. Die wordt gebruikt om een waarde in grammen of kilogrammen aan te geven van datgene wat op de weegschaal ligt. In de toekomst zal daar niet veel aan veranderen.
Wat wel steeds verder ontwikkelt is de koppeling van de weegschaal met bovenliggende computersystemen. Waar het begon met het afdrukken van de weeggegevens via een eenvoudige printer, gebeurt dat nu draadloos en vaak automatisch. Net als in veel andere industrieën zal dit verder uitbreiden, met bijvoorbeeld een tester voor weegsystemen die niet alleen constant monitort, maar ook zelf actie onderneemt bij calamiteiten of afwijkingen.

Over”weegt” u contact met ons op te nemen?

Bent u geïnteresseerd geraakt in weegschalen in onze inpaktafels? Neemt u dan gerust contact met ons op. Samen met u bekijken we graag wat de beste weegschaal voor u is.


Terug naar overzicht