NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Verpakken is kinderspel

Geplaatst op: dinsdag 15 mei 2018

Verpakken is kinderspelNiemand wil de gehele productielijn aanpassen als alleen het verpakken nog niet goed verloopt. En dat is ook niet nodig mits u het verpakken maar in de productielijn integreert. De meeste bedrijven zien het inpakproces als aparte post, maar het is een belangrijke sluitpost in de goederenstroom. Daarom is het belangrijk om deze laatste schakel aan te laten sluiten op de productielijn en dan is het kinderspel.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn inpakafdeling aansluit op de productielijn?

Veel inpakafdelingen blijken in de praktijk nog verre van geoptimaliseerd te zijn, laat staan dat ze gemakkelijk aansluiten op de productielijn. En toch is het gemakkelijk op te lossen. Als u een werkplek laat aansluiten op het productieproces bespaart u tijd doordat alles gestroomlijnd werkt. Er zijn verstelbare werkplekken die naadloos aansluiten op de productielijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een rollenbaan een afstand te overbruggen van productie naar inpaktafel.

Kosten reduceren door een optimaal en efficiënt inpakproces

Als de productielijn aansluit op de inpakafdeling is het belangrijk om het inpakproces te optimaliseren. Daarbij dient u alle processen van het inpakken kritisch onder de loep te nemen. Zijn alle middelen en materialen binnen handbereik van uw inpakmedewerkers? Lopen uw medewerkers op een dag niet te veel omdat de benodigde spullen ‘te’ ver weg liggen?
Een comfortabele inpakplek is waardevol en werkt kostenreducerend aangezien uw medewerkers geen onnodige meters afleggen en alle benodigde spullen binnen handbereik hebben. Een geminimaliseerde inpaktijd levert u een flinke kostenbesparing op.

Antivermoeidheidsmat werkt dat echt?

Een efficiënt inpakproces waarbij alle processen naadloos op elkaar aansluiten zorgt voor een dynamische workflow zodat uw medewerkers zich onafgebroken kunnen richten op uw core business. Het zou dan jammer zijn als uw medewerkers geen arbeidsvreugde hebben doordat ze vermoeide benen of andere lichaamlijke klachten krijgen. Een hele dag staan zorgt voor ongemak nu of in de toekomst. Een antivermoeidheidsmat is speciaal ontworpen om het lichaam op een natuurlijke, onwaarneembare manier te laten bewegen. Daardoor vermindert de vermoeidheid in de benen en zorgt het voor een beduidend hoger stacomfort. En het werkt dus echt!

Werken volgens E3-concept: Efficiënt, ergonomisch en economisch

Het is logisch dat er niet in elke organisatie voldoende kennis aanwezig is om te zorgen voor een zo efficiënt mogelijk verloop van de productielijn naar het inpakproces. EVC heeft al ruim 15 jaar ervaring in op maat gemaakte logistieke processen en ergonomisch verantwoorde werkplekken. Ook ondersteunt EVC organisaties met specialistische inpaktafels, moderne rollenbanen en een uitgebreid assortiment van  Antivermoeidheidsmatten. Hiervoor hanteert EVC in haar logistieke dienstverlening het E3-concept: Efficiënt  en Ergonomisch verantwoord werken wat uiteindelijk een hoger positief Economisch resultaat oplevert.

Meer informatie of een persoonlijk advies?

EVC wil graag samen met u de juiste logistieke keuzes maken, zodat een efficiënt inpakproces bijdraagt aan kostenreductie, een hogere arbeidsproductiviteit en een ergonomisch verantwoord werkklimaat. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Terug naar overzicht