NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Transportfolie voor bloemen, planten en AGF-producten

Geplaatst op: vrijdag 03 februari 2017

Met behulp van transportfolie zorgt u ervoor dat uw producten veilig op de plaats van bestemming arriveren.

Voor gevoelige producten, zoals bloemen en planten, is het gebruik van specialistische transportfolie van extra groot belang. Net zoals aardappelen, groente en fruit, moeten bloemen en planten worden verpakt in luchtdoorlatende wikkelfolie of worden beschermd met behulp van een wikkelnet.

Klimaatbeheersingtransportfolie

Het transport van bloemen en planten moet nauwkeurig gebeuren om beschadigingen te voorkomen. Met behulp van wikkelfolie worden zendingen gestabiliseerd waardoor ze gemakkelijker vervoerd kunnen worden. Daarnaast heeft het nog een functie, want ook klimaatbeheersing is voor bloemen en planten van groot belang. Bloemen en planten moeten voldoende kunnen ‘ademen’ en daarnaast beschermd worden tegen beschadigingen (breken van de takjes etc.). Wist u dat er ook hiervoor specialistische transportfolie bestaat?

Handmatig wikkelen

EVC biedt verschillende mogelijkheden om producten professioneel te verpakken voor transport. Voor kleinschalige tuinbouwers of kwekers is er de mogelijkheid om handmatig te wikkelen. EVC biedt hiervoor de LiteWrapper. Dit handmatige wikkelsysteem is ideaal wanneer, het gezien de schaalgrootte, niet loont om machinaal te wikkelen. De LiteWrapper is een lichtgewicht handmatige wikkeloplossing waarmee karren en pallets snel en efficiënt kunnen worden ingepakt. 

Machinaal wikkelen met transportfolie

Is het gezien de schaalgrootte van uw onderneming interessant om machinaal te wikkelen? Dan biedt EVC hier diverse oplossingen voor. Een wikkelmachine zorgt met een minimale hoeveelheid materiaal voor een maximale bescherming. Niet voor iedereen behoort het aanschaffen van een wikkelmachine echter tot de mogelijkheden. Het betreft immers een prijzig apparaat. Daarom kunt u ook kiezen voor de mogelijkheid om een wikkelmachine te huren. U betaalt dan een vaste prijs per maand en hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud en eventuele reparaties.

Bezoek ons op de Horti Contact beurs

Op 14, 15 en 16 februari vindt in de evenementenhal van Gorinchem de Horti Contact beurs plaats. Hier presenteren wij onze wikkelconcepten en –oplossingen aan de (glas)tuinbouw. Met behulp van specialistische transportfolie én innovatieve wikkeloplossingen maken wij het mogelijk sneller en efficiënter te verpakken. Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan de beurs. U kunt ons terugvinden op stand 413. Heeft u vragen over dit artikel? Neemt u dan gerust contact met ons op.


Terug naar overzicht