NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Praktijkcase: Lely Maassluis meest duurzame pand van Europa

Geplaatst op: woensdag 09 oktober 2013

Agrospecialist Lely Maassluis ambieert voor de nieuwbouw het hoogst haalbare certificeringsniveau BREEAM Outstanding. Daarma zal de duurzaamheid van het nieuwe bedrijfscomplex ver boven het gemiddelde niveau liggen.

In Europa is deze hoogste duurzaamheidonderscheiding voor een gebouw met industriefunctie nog niet eerder toegekend. BREEAM is een integrale beoordelingsmethode, gebaseerd op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid. Bij de certificering worden werkmethoden, materialen, installaties en zelfs het onderhoud gewogen. Om dit te bereiken is een scala aan duurzame oplossingen en innovatieve werkmethodes geïntegreerd in zowel het ontwerp als in de uitvoering.

EVC-bijdragen

EVC heeft hier haar steentje aan bijgedragen. Samen met Lely heeft EVC uiteindelijk de volledige werkmethodiek voor de inbound georganiseerd waarbij de benodigde oppervlakte beduidend minder is geworden in vergelijking met de oude situatie. Juist ook de snelheid van inkomende producten, controle en kwaliteitscheck heeft EVC naar een veel hoger rendement gebracht. Dit heeft EVC voor elkaar gekregen met een goed doordachte configuratie met rollenbanen, werkplekken, hefplateau’s en andere hulpmiddelen. Verder heeft EVC een handige oplossing geleverd voor de afvoer van afval.

Ergonomie

Ook een essentiële bijdrage in de ergonomische werkzaamheden heeft EVC verzorgd. In het oude pand liepen de werknemers veel meters, dat is in het nieuwe pand tot een minimum teruggebracht. Deze werkmethodiek draagt ook bij dat het foutpercentage van inboeken van materiaal gedaald is.

http://www.logistiektotaal.nl/2013/10/08/lely-maassluis-wil-meest-duurzame-pand-van-europa/


Terug naar overzicht