NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Opvulmateriaal voor verpakkingen

Geplaatst op: donderdag 29 december 2016

Stelt u zich eens voor, uw product is tot in de puntjes afgewerkt en klaar voor verzending richting de klant. Niks meer om u zorgen over te maken, toch?

Het pakket zal schokken of vallen tijdens het transport moeten verduren. Zelfs externe factoren als kou of regen kunnen de inhoud van het pakket nadelig beïnvloeden.
De kans is dus groot dat het product niet zoals gewenst op de plek van bestemming arriveert. Om onnodige schade te vermijden wordt opvulmateriaal of beschermingsmateriaal gebruikt. In dit artikel geven we u een kort overzicht van de mogelijkheden van opvulmateriaal voor verpakkingen.

Opvulmateriaal voor verzenddozenOpvulmateriaal verpakking

Uiteraard heeft u de keuze uit standaard opvul- materiaal in de vorm van onder meer karton, luchtkussens of schuim. Maar de vraag is: is deze standaard oplossing voor u voldoende? Vaak zien wij echter dat een oplossing op maat structureel zowel cosmetisch als economisch vele voordelen met zich meebrengt. Door een oplossing op maat aan te bieden werkt u efficiënter, is opslag overbodig en is de voorraad minimaal en makkelijk controleerbaar. U heeft dus de mogelijkheid om standaard materiaal in zetten of om voor een maatwerkoplossing te kiezen, waarbij EVC adviseert om de middelen juist wel of niet te integreren in uw werkplek. Onze systemen zijn ontworpen om op een zeer efficiënte wijze te beschermen. Producten worden in een doos gefixeerd of lege ruimtes worden opgevuld, waardoor de inhoud van de verpakking veiliger wordt getransporteerd. Dankzij de eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening van machines kan precies de juiste hoeveelheid materiaal worden geselecteerd, voor elke combinatie producten en doosmaten.

Beschermmateriaal voor kwetsbare goederenEasypack beschermmateriaal

De systemen van EVC bieden beschermmateriaal op maat. Het is daardoor heel goed inzetbaar bij zowel grillige en zware producten als bij lichte producten. Een meer compacte verpakking scheelt ruimte, en rekent u zelf maar door wat de voordelen daarvan zijn….
Een goed voorbeeld is de integratie van een Easypack ® machine in bestaande inpaktafels, waar de klant indien nodig direct kan beschikken over ‘just-in-time’ beschermmateriaal. Bij het toepassen van systemen voor beschermingsmaterialen houden we rekening met een efficiëntie werkwijze, een minimale belasting van de inpakker en dat alles op een zo klein mogelijke oppervlakte.

De nieuwste innovaties toegepast op de werkvloer

Zowel voor het opvullen van overgebleven ruimte als voor het beschermen van een product biedt Easypack® een oplossing. Deze fabrikant is specialist op het gebied van verpakkingsoplossingen. De kernwaarden van Easypack® staan hierbij altijd centraal: het leveren van producten van topkwaliteit, het zorgdragen voor een beter milieu en het streven naar een optimaal resultaat.
Tegen een laag tarief kunt u een pakmachine van Easypack® huren, die een waardevolle bijdrage levert aan het inpakproces. Niet voor elk bedrijf is het mogelijk om een grote investering te doen in het benodigde systeem, daarom biedt EVC ook flexibele opties aan. Het unieke voordeel van EVC is dat wij niet alleen machines leveren, maar ook volop ervaring met werkplekinrichting hebben. Hierdoor kunnen we voor ieder bedrijf een oplossing vinden.

Heeft u ook al gehoord van de HSM kartonshredder? Hiermee draagt u bij aan een milieuvriendelijke verwerking, aangezien restafval wordt hergebruikt als opvulmateriaal. Maximale recycling dus!

Verstuur uw verpakking met een gerust gevoel!

U wilt er zeker van zijn dat goederen zonder beschadigingen aankomen bij de klant, zonder extra tijd in het verpakkingsproces te investeren. Tegelijkertijd wilt de ontvanger niet met onnodig veel  resterend verpakkingsmateriaal opzadelen. De oplossing is in veel gevallen simpel en uitdagingen zijn verleden tijd met bescherm- of opvulmateriaal voor verpakkingen. Op deze pagina vind u een uitgebreider overzicht van onze Easypack® systemen.
Heeft u behoefte aan advies voor de beste opvulmateriaal voor verpakkingen? Neem gerust contact op voor uw specifieke vragen of wensen.


Terug naar overzicht