NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Inpaktafel magazijn: maatwerk op basis van uw logistieke flow

Geplaatst op: donderdag 09 maart 2017

Inpaktafel-magazijnInpaktafels zijn vrijwel in ieder magazijn terug te vinden. De inpaktafel is één van de belangrijkste schakels uit het logistieke proces. Inpakken, ompakken en soms zelfs Assembleren, het gebeurd doorgaans allemaal aan een tafel in het magazijn. Helaas zien wij nog zeer regelmatig werkplekken die niet efficiënt of ergonomisch zijn ingericht. Te vaak staat in het magazijn een oud bureau of een stapel pallets dat dienst doet als werkplek.


Investeren in een inpaktafel zien veel bedrijven niet zitten; er staat toch een tafel waaraan gewerkt kan worden? Niets is echter minder waar! Met behulp van een goed ingerichte werkplek waaraan pakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, zal het logistieke proces sneller, efficiënter en dus rendabeler worden uitgevoerd. Uw proces optimaliseren met een inpaktafel? Wij leggen u uit waar u op moet letten!

De locatie van de inpaktafel

Een logistiek proces bestaat uit diverse fases. Het is belangrijk dat de inpaktafel geplaatst wordt op de juiste plek in dit proces. Op deze manier hoeven er geen onnodige meters te worden gemaakt en kan het inpakproces efficiënt en snel verlopen. Om de ideale plek van de inpaktafel te kunnen bepalen, moet de logistieke flow in kaart worden gebracht. Wanneer u weet uit welke fases uw logistieke proces bestaat én wat de volgorde van deze fases zijn, kan de locatie van de inpaktafel worden bepaald.

Werkzaamheden paktafel

Vervolgens is het belangrijk te achterhalen welke werkzaamheden aan een specifieke paktafel worden uitgevoerd. Is uw logistieke proces nog niet zo ingewikkeld? Zoals bijvoorbeeld bij kleinere webshops? Dan zal een inpaktafel vaak multifunctioneel worden ingezet. Assembleren, inpakken, ompakken, verzend labels printen en aanbrengen, zendingen verwerken in de computer, het gebeurd allemaal aan één tafel? Wanneer het logistieke proces uitgebreider is, is het voor te stellen dat retourzendingen bijvoorbeeld op een andere locatie worden verwerkt dan bestellingen. Kortom: achterhaal welke werkzaamheden er aan een specifieke inpaktafel moeten worden uitgevoerd.

Juiste middelen

Wanneer duidelijk is waar de inpaktafel komt te staan en welke werkzaamheden er aan worden uitgevoerd, kan de concrete uitvoering van de inpaktafel worden bepaald. Is een beeldscherm en toetsenbord benodigd of niet? Worden producten aan de tafel verpakt en voorzien van vul- en/of beschermmateriaal? Dan heeft u wellicht ook een dozenkar én bijvoorbeeld een opvulsysteem nodig. Zijn medewerkers aan de inpaktafel voornamelijk staand aan het werk? Dan kan het ook verstandig zijn een anti-vermoeidheidsmat aan te schaffen om het staan comfortabeler te maken.

Maatwerk

Een inpaktafel moet aansluiten op uw logistieke proces. Een inpaktafel is daarom altijd maatwerk! EVC denkt graag met u mee over de optimale inrichting van uw logistieke proces. Wij bieden alle oplossingen om efficiënt, ergonomisch en economisch te werken. Wilt u samen met één van onze accountmanagers eens kijken naar de mogelijkheden voor een inpaktafel voor uw magazijn? Neemt u gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in de plannen.


Terug naar overzicht