NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Nieuws

Tips om uw verpakkingsproces duurzamer in te richten
De noodzaak om het verpakkingsproces te verduurzamen neemt toe. Steeds meer mensen doen aankopen online en het aantal pakketjes dat verzonden moet worden groeit snel. Logistiek- en Supply Chain Managers raken in toenemende mate bewust van de invloed van verpakkingen op het milieu. Het is natuurlijk een hele uitdaging om uw verpakkingsproces milieuvriendelijk in te richten, zonder dat u daarvoor..
Lees meer...
Zeven meest gemaakte fouten op inpakafdelingen
Uw inpakafdeling is dé logistieke sluitpost van uw logistieke proces. Opvallend is dat veel inpakafdelingen echter nog verre van geoptimaliseerd zijn. Vaak doen pallets dienst als inpaktafel en is een efficiënte, ergonomische inpakafdeling nog ver te zoeken. Regelmatig zien wij op inpakafdelingen dezelfde fouten terugkomen; de zeven meest gemaakte fouten delen wij graag met..
Lees meer...
Transportverpakking kiezen: met welke functies moet u rekening houden?
Kiezen voor de juiste transportverpakking is niet altijd even gemakkelijk. Het is belangrijk een verpakkingsmethode te kiezen die past bij het soort product dat u vervoert. Daarnaast moet de verpakking weerstand bieden tegen de omstandigheden waarmee uw producten tijdens transport te maken krijgen. Denk hierbij aan vocht en vuil, maar ook bijvoorbeeld aan schokken die tijdens het transport kunnen..
Lees meer...
Interne logistiek optimaliseren met hulp van EVC
Onder interne logistiek verstaan we alle ‘stromen’ binnen een organisatie; van goederenstromen tot de looproutes van medewerkers.

Het is belangrijk om de interne logistiek goed te coördineren. Dit voor de veiligheid van uw personeel, maar ook voor de efficiëntie en nauwkeurigheid van processen.

Heeft u aandacht voor uw interne logistiek? Veel bedrijven..
Lees meer...
Tips voor het kopen van de juiste tafelwagen
Een tafelwagen is een specifieke magazijnkar. Het is een breed inzetbaar intern transportmiddel voor uw magazijn of werkplaats. U transporteert orders, gereedschappen, onderdelen of werkmaterialen met behulp van een tafelwagen gemakkelijk, snel en flexibel naar de juiste locatie. In dit artikel leggen wij u uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een dergelijk..
Lees meer...
Transparante enveloppen of de innovatieve Doculabel dispenser
Voor het bevestigen van documenten op zendingen kunt u gebruik maken van transparante enveloppen. In deze enveloppen, ook wel ‘plakzakken’ genoemd, schuift u het document met daarop alle informatie voor de verzending. U plakt de envelop vervolgens op het pakket. Jarenlang werden op deze manier verzenddocumenten op pakketjes aangebracht. Daar kwam verandering in toen het merk..
Lees meer...
Ergonomische matten voor meer veiligheid en een betere gezondheid
In magazijnen, distributiecentra of op andere locaties waar medewerkers veel moeten staan, is een ergonomische mat aan te raden. Deze matten worden ook wel ‘antivermoeidheidsmatten’ genoemd en worden ingezet om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en leveren een essentiële bijdrage aan de gezondheid van de medewerkers. Onlangs schreven we nog een artikel over de veiligheid..
Lees meer...
Montagetafel op maat voor een efficiënte en ergonomische montagelijn
Voor werkplaatsen levert EVC desgewenst op maat gemaakte montagetafels. Het uitvoeren van montage of assemblage werkzaamheden gebeurt vaak in het magazijn. Om de kostprijs van een product zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk dat montage- en of assemblage werkzaamheden snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Een op maat gemaakte montagetafel helpt..
Lees meer...
Veiligheid magazijn vergroten: met een aantal kleine aanpassingen kunt u al meer realiseren dan u denkt!
In Nederland vinden per jaar zo’n 1.500 ongelukken plaats in magazijnen. De veiligheid van magazijnen is daarom al jaren een punt van aandacht. Oog voor een opgeruimde en gestructureerde magazijninrichting is ontzettend belangrijk om de magazijnveiligheid op peil te houden. In dit artikel vertellen wij u hoe u de veiligheid van uw magazijn al kunt verbeteren met een aantal kleine..
Lees meer...
Opvulmateriaal verpakkingen met duurzaam karakter
Ter bescherming van uw producten maakt u gebruik van opvulmateriaal. U wilt natuurlijk voorkomen dat producten beschadigd raken tijdens opslag en transport. EVC biedt hiervoor het innovatieve opvulsysteem Easypack. Door middel van hoogwaardig, milieuvriendelijk beschermingsmateriaal beschermt u uw zendingen optimaal!

Wilt u weten hoe u via dit systeem opvulmateriaal genereert?..
Lees meer...


Navigatie