NL GB FR DE
EVC (Verpakking) BV | gespecialiseerd in het optimaal inrichten van uw magazijn - distributiecentrum

Eigenzinnige Verpakkings Concepten

Hoe efficiënt werken mogelijk wordt dankzij modulaire inpaktafels

Geplaatst op: donderdag 30 maart 2017

Een veelvoorkomend probleem bij distributiecentra en op de werkvloer is dat medewerkers onnodig veel meters maken. Door de tijd die zij verliezen aan het lopen en bukken wordt het inpakproces trager. Dit probleem kende de ECOstyle BV uit Oosterwolde ook. Zij leveren producten voor in de tuin en voor dieren, gericht op zowel de consument als op de professionele markt. Bij alle producten is er bijzonder oog voor duurzaamheid. Vanwege een groeiende pakketstroom is een efficiënt inpakproces van groot belang.

Kwalitatieve inpaktafel met meerdere niveaus

EVC herkende de ergonomische obstakels voor de werknemers en de snelle groei in pakketten die de ECOstyle BV doormaakte. De inkoopmedewerker vertelt: “We waren op zoek naar een kwalitatief goede verpaktafel, mogelijk met meerdere niveaus”. EVC heeft een inpaktafel geplaatst door mee te denken met deze klant en het werkproces. De oplossing is gevonden in verschillende modulaire inpaktafels. Zo zijn er inpaktafels met uitschuiflades en één niveau geplaatst waar het voorraadbeheer wordt geregeld, hier worden de orders ontvangen en pakbonnen uitgedraaid. In de pakketruimte zijn er tafels geleverd met twee niveaus waarvandaan de uit te vouwen dozen gepakt kunnen worden.

Inpaktafel_ECOstyle

         De toepassing op de werkvloer

Ergonomische omstandigheden zijn verbeterd

Door deze oplossing zijn de ergonomische omstandigheden verbeterd. De medewerkers kunnen immers op stahoogte werkzaamheden uitvoeren. Omdat alle benodigdheden binnen handbereik zijn, kan computerwerk eenvoudig gecombineerd worden met inpakwerkzaamheden. Voor alles is een oplossing van uitschuifbaar plateau voor de luchtkussenmachine tot frame voor dozen.
Is de klant ook tevreden met het resultaat? Met andere woorden, levert de inzet van EVC ook echt wat op? Deze klant is over de producten gelukkig zeer te spreken: “De medewerker die de uitgaande pakketjes verzorgt, heeft nu alles bij de hand. Hij maakt één ronde door het magazijn, pickt alle te versturen producten van die dag en maakt ze centraal klaar voor verzending.” Dit is precies waarom een modulaire inpaktafel de beste oplossing is: het maakt een efficiënte workflow mogelijk!

Oplossingen zorgvuldig geïmplementeerd

Bij implementatie van de werktafel bij klanten gaan we altijd zorgvuldig te werk. Zo zorgen we voor een soepele overgang van de oude naar de nieuwe inrichting. Daar prijst ECOstyle EVC voor: “De service was prima, EVC heeft snel geleverd. Alles in overleg, dus er was geen belemmering voor de dagelijkse werkzaamheden.
Modulaire inpaktafels hebben hun effectiviteit in de praktijk dus bewezen. Bent u nieuwsgierig geworden hoe deze binnen uw bedrijf van toepassing kunnen zijn of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.


Terug naar overzicht